Sürdürülebilir Gıda Platformu

Sektör Kılavuzları  

Sürdürülebilir Gıda Platformu Gıda Atığı ve Yönetimi Çalışma Grubu, gıda atığını azaltmanın en önemli aşamalarından biri olan üretim noktalarının ele alınması gerektiği bilinci ile iyi uygulamalar kılavuzları hazırladı.

Bu süreçte öncelikli sektörler olarak; Kırmızı Et ve Kümes Hayvanları, Süt ve Süt Ürünleri, Alkolsüz İçecek, Bal ve Arı Ürünleri, Hububat, Kuru Meyve ve Çay belirlendi ve üyelerin yoğun katılımı ile çalışmalar yürütüldü. Üyelerimizden Gıda Atığı ve Yönetimi başkanı Migros başta olmak üzere alfabetik sıra ile Balparmak, Banvit, Doğadan, Eker, K.F.C. Gıda, Kızılay İçecek, Muratbey, Pınar Su ve İçecek, Reis Gıda, Uludağ İçecek’e kılavuzun oluşmasındaki katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz.

Bu kapsamda görüş ve değerlendirmeleriyle kılavuzlarımıza katkı sağlayan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na teşekkür ederiz.

Bu kılavuzların yerel üreticilerden başlayarak yaygınlaştırma çalışmaları ile her noktada gıda atıklarını azaltma ve yönetme büyük amacımıza yardımcı olacağına inanıyoruz.

Herkesin erişimine açık olarak hazırlanan kılavuzlara aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.


Bal ve Arı Ürünleri Sektöründe Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Bal ve Arı Ürünleri Sektöründe Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Alkolsüz İçecek Sektöründe Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Alkolsüz İçecek Sektöründe Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Süt ve Süt Ürünleri Sektöründe Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Süt ve Süt Ürünleri Sektöründe Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Hububat, Kuru Meyve ve Çay Sektörlerinde Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Hububat, Kuru Meyve ve Çay Sektörlerinde Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması Kılavuzu

Kırmızı Et ve Kümes Hayvanları Sektöründe Gıda Kayıplarının Azaltılması Kılavuzu

Kırmızı Et ve Kümes Hayvanları Sektöründe Gıda Kayıplarının Azaltılması Kılavuzu